1. Өндөг – Өндөг нь тэр чигтээ уураг агуулдаг. Мөн өглөөний цайндаа өндөг иддэг хүмүүс өөр хүнс хэрэглэдэг хүмүүсийг бодвол илүү цатгалан мэдрэмжийг авдаг бөгөөд жингээ барьж, эсвэл хаяхдаа хялбар БЖИ бага байдаг.
  2. Овьёосыг өглөөний цайнд хэрэглэвэл амттай бөгөөд мөн л өдрийн турш цатгалан мэдрэмжийг төрүүлдэг өег хүнс юм. Мөн эслэгийн өндөр агууламжтай.
  3. Буурцаг, вандуй, шош зэрэг буурцагт ургамлууд нь эслэг, уураг ихтэй. Жингээ хасахад тусалдаг гайхалтай хүнс.
  4. Алим – Алимы 85%г ус эзэлдэг тул илчлэг багатай бөгөөд хоол боловсруулах үйл ажиллагааг дэмждэг.
  5. Цитрус – Цитрусын төрлийн жүрж, мандарин, бэрсүүт жүрж нь усархаг учраас илчлэг багатай мөн усан үзэмний талаар сонирхолтой судалгаа байдаг нь 5-6ш үзэмийг өдөрт гурван удаа хоолны үеэр зургаан долоо хоногийн турш хэрэглэснээр жин бага зэрэг буурч, бүсэлхийн тойргийн хэмжээ мэдэгдэхүйц буурна.
  6. Загас – Омега-3 тосоор баялаг тул тархины үйл ажиллагаанд сайн уургийн өндөр агууламжтай хүнс.
  7. Өөхгүй мах – Бараан мах нь уураглаг учраас тохируулан идвэл жин нэмэхгүй.
  8. Попкорн бол бусад зуушнаас илүү эслэг агуулсан байдаг хоол боловсруулах эрхтний үйл ажиллагааг сайжруулдаг .

Хариулт үлдээх